Werther


 

Werther - De knuste hjerters opera nr. 1
Johann Wolfgang von Goethes brevroman, Den unge Werthers lidelser, anses for at være tysk litteraturs første bestseller og skabte i sin tid en såkaldt "Werther-mani" i hele Europa. Unge mænd identificerede sig så stærkt med Goethes hovedperson, Werther, at adskillige gik i hans fodspor og begik selvmord. Den kendte, franske komponist Jules Massenet har omformet denne enormt populære roman og skabt en af de mest lidenskabelige operaer.

HANDLING
Første akt: Wetzlar, 1780. Charlotte har på sin mors dødsleje afgivet et løfte om at gifte sig med Albert. Til trods for, at hun ikke er forelsket i ham, har Charlotte affundet sig med sin skæbne, lige indtil hun møder den passionerede Werther, der vækker hendes følelser.

Anden akt: Få måneder senere: Charlotte har holdt sit løfte og giftet sig med Albert. Efter planen skal Werther til bal sammen med Charlottes yngre søster Sophie, men han virker modvillig.

Tredje akt: Werther er begyndt at sende inderlige kærlighedsbreve til Charlotte, der indser, at hun har giftet sig med den forkerte mand. I desperation beder Werther om Alberts pistoler, idet døden synes at være den eneste udvej…
Fjerde akt: Juleaften. Charlotte leder efter Werther for at forhindre ham i at begå selvmord, men hun kommer for sent.


Opera i 4 akter
Synges på fransk med danske overtekster
Musik - Jules Massenet
Libretto - Édouard Blau, Paul Milliet og Georges Hartmann efter Goethes roman Den unge Werthers lidelser

Introduktion til Opera ½ time før forestillingen

Den Jyske Opera

 

  • Spilletid:
    Genre:
    Censur:
  • 150 min.
    Teater
    Teater